Over abstracte schilderkunst

 

abstracte-schilderkunst-in-heldere-warme-kleuren

 

De schilderijen met abstracte bloemen van kunstschilder Arie Koning vallen qua kunststroming onder ‘hedendaagse schilderkunst’, ‘moderne kunst' en als we het iets breder trekken onder de z.g. ‘abstracte schilderkunst’. Hieronder wat meer informatie hierover (bron: Wikipedia): 

 

abstract-schilderij-met-zachte-kleuren

 

 Vormen & kleuren

Abstracte kunst is een richting binnen de moderne kunst waarin niet wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven. Er worden geen zaken uit de reële wereld afgebeeld, maar er worden met vormen en kleuren, ritmes en contrasten onderliggende principes zichtbaar gemaakt. Vormen en kleuren verwijzen niet naar iets anders door het detailgetrouw af te beelden maar drukken iets uit door hun intensiteit en contrast. Abstractie komt van het Latijnse woord ‘abstráhere’, weglaten.

 

schilderij-kleurt- op-lichte-wand

Wanneer onstond de abstracte schilderkunst?

Abstracte schilderkunst ontstond in het begin van de 20e eeuw. Deze eeuw kan worden gezien als een periode waarin afscheid genomen werd van de traditionele, realistische schilderkunst en waarin het zich steeds meer richting abstractie ontwikkelde. 

  

abtract-schilderij-kleurt-op-donkere-wand

 

OPDRACHTEN:

U wordt uitgenodigd om in mijn atelier het schilderij te beoordelen en eventueel gewenste kleuraanpassingen aan te geven

Toch is er nooit sprake van een aankoopplicht - dus ook geen aanbetaling 

100%  tevredenheidsgarantie

actuele lijst beschikbare schilderijen

abstract-schilderij-diepe kleuren


Veel mensen zoeken lang naar een groot abstract schilderij dat geheel naar hun smaak is, in een bijzondere stijl. Vandaar de onderstaande tekst zodat deze website nog beter kan worden gevonden.


Op zoek naar kleurrijke abstracte schilderkunst met mooie warme kleuren en tinten...

Een mooi groot abstract olieverfschilderij met warme kleuren en tinten geschilderd door een professioneel kunstschilder voor uw bedrijf, kantoor, maar óók uiteraard voor particulieren met over het algemeen een groot huis, bungalow of appartement met veel ruimte;  in een design omgeving of in een luxe-, exclusief interieur. In geval van een opdracht bepaalt u zèlf de maten en de belangrijkste kleuren (warme, vrolijke kleuren of moderne heldere tinten) voor uw moderne abstracte schilderij

Maak 'n afspraak en/of welkom in mijn atelier a/d gracht Luttik Oudorp in Alkmaar. Meestal heb ik wel grote schilderijen hangen, zodat u een indruk kunt krijgen van de bijzondere sfeer en energie die het u kan brengen...

Maakt uw inrichting sfeervol, uw interieur gezellig, warm en compleet!

 


Site map Exto

Informatie over een kleurig abstract kleurrijk schilderij met  abstracte bloemen, licht, vrolijk en warm. Moderne kleuren met uitstraling en energie.  Arie Koning is professioneel kunstschilder in het topsegment. Voor een groot schilderij in galerie, gallery & verkoop atelier.